Din shoppingbag
Det finns inga varor i din shoppingbag ännu.

Barnhemmet: The Step

Sofia och Christian Lindblom bor i Barsebäck med sina två söner. Tillsammans har de grundat och driver Barnhemmet The Step i Nepal.

Nepal är ett av världens fattigaste länder. Sociala skyddsnät saknas och föräldralösa barn är helt beroende av sin släkt och omgivning. Blir försörjningsbördan för tung lämnas barnen ofta bort; till barnhem eller till ingenting. Trafficking är ett omfattande problem och många barns säljs till kriminella ligor, som sedan säljer dem vidare till prostitution eller för organhandel.

– I Nepal finns väldigt många gatubarn som lever tillsammans i stora grupper. De har ofta hundar som de ligger tätt tillsammans med på nätterna för att få värme. Många unga gatubarn sitter öppet på trottoarkanterna och sniffar, säger Sofia. Idén till The Step föddes när Sofia år 2003 volontärarbetade på ett mycket fattigt barnhem i Kathmandu. Sofia skrev brev hem och berättade om de svåra förhållandena; om skabben, lössen och barnen som inte ens hade madrasser att sova på. Berättelserna ledde till att spontana insamlingar startades hemma i Sverige, och med små medel kunde Sofia bidra till stora förbättringar för barnen.

– Det var med sorg i hjärtat jag åkte hem för att fira jul när min tid på barnhemmet var över. Det var en märklig kontrast att komma hem, säger Sofia. Under åren som följde var hennes tankar ofta hos barnen i Nepal. När Sofia och Christian fick sin egen första son fattade de beslutet att själva starta en verksamhet på plats. År 2008 slog The Step upp portarna och idag bor tolv flickor på barnhemmet.

– Vi vill ge barnen en trygg och kärleksfull start i livet. Tillgången till utbildning ökar markant deras chanser att i framtiden kunna försörja sig och sina framtida familjer. När de avslutat grundskolan erbjuder vi dem hjälp med att antingen gå vidare till college eller att börja söka jobb, säger Sofia.

me&i stödjer The Step, både ekonomiskt och med kläder till barnen. Läs gärna mer om barnhemmets viktiga verksamhet.

Vi bryr oss

me&i använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Mer information